MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞENCİLERİ MÜZELER HAFTASI ETKİNLİĞİNİ TAMAMLADI

Müzeler Günü her yıl Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından “Uluslararası Müzeler Günü” olarak kabul edilen Mayıs ayının 18'inci günü tüm dünyada aynı anda kutlanmakta ise de etkinlikler hafta boyu devam etmektedir.

Her yıl ICOM yılın temasını belirlemekte, müzeler de bu tema çerçevesinde farklı etkinlikler yapmaktadır. Bu yılın teması “Müzelerin Geleceği: İyileşme ve Yeniden Düşleme” olarak belirlenmiştir. Alanya Müze Müdürlüğü ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü işbirliği ile müzecilik alanında uzman konuşmacıların ve bölüm öğrencilerinin katılım sağladığı çevrimiçi bir çalıştay ve sergi gerçekleştirildi.

İlk gün seminere  katılan konuşmacılar Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Daire Başkanı Bülent Gönültaş Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müzecilik alanında yaptığı çalışmaları, Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen Alanya Müzesi’nin yapıldığından bu yana geçirdiği değişiklikleri, Alanya Müze Müdürlüğü Arkeologu Gülcan Demir İnsan ve Mekan ilişkisini, Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik müzecilik alanında yaptığı çalışmaları ve Mimar Ömer Selçuk Baz Troya Müzesi’nin projesi ile ilgili sunumlar yaptılar. Mimarlık Bölümü öğrencileri de soruları ile seminere katıldı. İkinci gün öğrenciler ile yapılan değerlendirme ve bilgilendirmelerden sonra üçüncü gün öğrencileri tarafından yapılan çalışmaların sunumu ve sergisi ile çalıştay tamamlanmıştır.

Eski Site